رشد و توسعه فردی و اجتماعی

فرق mba و dba از دید دکتر میثم شکری ساز

  • به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز فرق mba و dba  چیست اولین سوالی است که ممکن است برای بسیاری از کسانی که قصد دریافت مدرک mba و dba را دارند پیش بیاید. البته حق هم دارند. زیرا این دو مورد بسیار شبیه هم بوده و در بسیاری از جهات با هم اشتباه گرفته می شوند. اما جالب است بدانید که دوره های mba و dba تفاوت اساسی با هم دارند. بنابراین نمی توان این دو را به جای هم به کار برد. این که dba مخفف چیست و mba دقیقا چه معنی می دهد به ما کمک می کند تا بهتر با تفاوت های این دو آشنا شویم.

    در حوزه مدیریت کسب و کارها و تجارت هم mba و هم dba دارای ارزش بسیاری هستند. اما در کنار ارزش ها، دارای تفاوت های چشمگیری نیز هستند. در این مقاله می خواهیم ابتدا به معرفی این دو مفهوم بپردازیم. سپس تفاوت mba و dba را از جهات مختلف بررسی کنیم.

    Dba مخفف چیست؟

    قبل از آنکه به فرق mba و dba بپردازیم، می خواهیم بدانیم که dba مخفف چیست؟ اصلا dba به چه معنی می باشد؟ dba مخفف Doctor of Business Administration به معنی دکترای مدیریت کسب و کار می باشد. dba یک دوره است که افراد می توانند با گذراندن آن دوره مدرک dba را به دست بیاورند. دانشجویانی که دوره dba را می گذرانند این توانایی را پیدا می کنند که مطالب داده شده در مجلات و ژورنال های مختلف را نقد کنند. در واقع آنان می توانند تحقیقات خود را در زمینه کسب و کارها انجام داده و آن ها را گسترش دهند.

    از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز با مدرک dba دانشجویان می توانند در دنیای واقعی تجارت توانایی حل مسئله را پیدا کرده و از این طریق تفکر انتقادی پیدا کنند. برنامه های dba تئوری را با تجربه ها و مهارت های عملی ترکیب می کنند. این گونه دانشجویان می توانند در حوزه کسب و کار خود به بینش عمیق تری دست یابند. دوره های dba بسیار انعطاف پذیر بوده و مانع کار و یا تحصیل دانشجویان در حوزه های دیگر نمی شود. زیرا امکان گذراندن این دوره ها به صورت آنلاین وجود دارد.

    dba مخفف چیست

    Mba یعنی چه؟

    حال که با این موضوع که dba مخفف چیست آشنا شدید، وقت آن است که به معرفی mba نیز بپردازیم. زیرا این گونه می توانید فرق mba و dba را بهتر دریابید. mba مخفف Master of Business Administration به معنی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی است. دانشجویانی که دوره mba را می گذرانند می توانند ترندها و تئوری های مربوط به کسب و کارها و تجارت را بهتر دریابند. آن ها با استراتژی های جدید و موضوعات مختلف در مدیریت پروژه ها، پیش بینی بازار و فناوری ها بهتر آشنا می شوند. دانشجویانی که دوره mba را طی می کنند قادر هستند با مشکلات دنیای واقعی تجارت دست و پنجه نرم کرده و برای رهبری تیم ها و سازمان ها آماده می شوند.

    به گفته دکتر میثم شکری ساز mba دارای گرایش های خاص و متفاوتی است. تنوع در گرایش ها به دانشجویان این اجازه را می دهد که در حوزه انتخابی خود دانش مورد نظر را کسب کنند. این حوزه انتخابی می تواند اقتصاد مالی، کارآفرینی، امور بین المللی و … باشد.

    فرق mba و dba در چیست؟

    دانستن فرق mba و dba از زوایای متفاوت به شما کمک می کند تا دوره مورد نظر خود را با دید بازتری انتخاب کنید. بیشتر افرادی که در حوزه های مختلف مشغول هستند دوست دارند با گذراندن این دوره و دریافت مدرک توانایی های خود را افزایش دهند. همچنین دریافت ارتقای شغلی و افزایش حقوق از طریق دریافت این مدارک امکان پذیر خواهند بود. به همین دلیل افراد زیادی به دنبال دانستن تفاوت mba و dba هستند تا بتوانند دوره مناسبی را برای خود انتخاب کنند.

    جالب است بدانید افرادی که دارای مدرک mba هستند می توانند با دریافت مدرک dba ارتقاء شغلی دریافت کنند. بنابراین داشتن هر دو مدرک یک نقطه قوت مهم به حساب می آید. در ادامه این مقاله می خواهیم تفاوت mba و dba را از جهات مختلف با هم بررسی کنیم.

    تفاوت dba با mba

    تفاوت dba با mba در مفهوم کلیدی

    اصلی ترین فرق mba و dba در مفهوم کلیدی آن هاست. در واقع این دو از نظر معنی و مفهوم کاملا با هم متفاوت هستند. مدرک dba به متخصصانی که در حال حاضر در حال فعالیت هستند این اجازه را می دهد تا دانش خود را افزایش دهند. این کار با استفاده از نظریه ها و حرفه های جدید و پیشرفته انجام می شود. اما مدرک mba برای متخصصانی است که می خواهند درک بهتری از کسب و کار خود داشته باشند. همچنین این افراد بتوانند تئوری های ترند مربوط به کسب و کار خود را فراگیرند.

    از نظر دکتر میثم شکری ساز تفاوت mba و dba در ماهیت این دو مدرک نهفته است. mba یک مدرک مدیریت عمومی می باشد که رویکرد عملی تری نسبت به مدرک dba دارد. مدرک mba مهارت های لازم برای حل مشکلات تحلیلی و عملی کسب و کار را به شما می آموزد. اما مدرک dba به دانشجویان این امکان را می دهد تا به محققانی تبدیل شوند که تحقیقات خود را در مجلات منتشر می کنند. در این دوره ابزارهایی برای خلق دانش های جدید در اختیار دانشجویان قرار می گیرند.

    mba بهتر است یا dba

    فرق mba و dba در حقوق و دستمزد

    بر باور دکتر میثم شکری ساز از دیگر تفاوت dba با mba می توان به حقوق و دستمزد اشاره کرد. فرق mba و dba در حقوق و دستمزد می تواند انعطاف پذیر باشد. بنابراین این نگرش همیشه ثابت نیست. به همین دلیل نمی توان گفت که حقوق یکی از این افراد بیشتر از دیگری است. به صورت کلی افرادی که مدارک dba و mba را دریافت می کنند، به ارتقاء شغلی دست می یابند. ارتقاء شغلی به معنی افزایش دستمزد است. دانشجویان هر دو دوره دارای دستمزد و حقوق بسیار خوب و بالایی هستند.

    تفاوت dba با mba در فرصت های شغلی

    فرق mba و dba در فرصت های شغلی که ایجاد می کنند بر کسی پوشیده نیست. البته این دو مدرک در فرصت های شغلی که ایجاد می کنند در برخی موارد همپوشانی دارند. اما دانشجویان دارای مدرک دکترای مدیریت کسب و کار بیشتر در موقعیت های مدیریتی ایفای نقش می کنند. کارآفرینی، مدیریت آموزش و پرورش، نقش های دولتی، مدیرعامل، مشاوره خصوصی و … جزء این فرصت های شغلی هستند. اما افرادی که دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی بیشتر به سمت های عملیاتی تمایل دارند.

    مشاوران مالی، بانکداری سرمایه گذاری، مدیران فناوری اطلاعات، مدیر بازاریابی، مدیر عملیات، مدیر منابع انسانی و … جزء این مشاغل می باشند. کسانی که دارای این مدارک هستند، در سمت های ارشد و در حوزه های کسب و کار و تجارت مشغول به فعالیت می باشند.

    این مطلب ادامه دارد…

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا