بازاریابی

سینرژی در کسب و کار از نگاه دکتر میثم شکری ساز

  • سینرژی چه کاربردی دارد؟ این سوال، یکی از پرسش های متداولی به حساب می آید که علاقه مندان دنیای مدیریت کسب و کار در بازه های زمانی مختلف با آن مواجه شده اند. از نگاه دکتر میثم شکری ساز به صورت کلی، هم افزایی در کسب و کار یا سینرژی، مفهومی پر اهمیت به حساب می آید که روند ادغام دو بیزینس مختلف را به صورت مستقیم تحت تاثیر خود قرار می دهد. زمانی که چندین منبع مختلف را کنار یکدیگر قرار دهیم و آنها را با یکدیگر ترکیب کنیم، هم افزایی رخ داده است.

    دکتر میثم شکری ساز در هنگام سخرانی به عنوان کارآفرین موفق

    پروسه هم افزایی در کسب و کار، اهمیت زیادی دارد. این روند می تواند میزان سود کسب شده توسط مجموعه را به صورت مستقیم تحت تاثیر خود قرار دهد. البته که برای استفاده از این مفهوم به صورت اصولی، کارشناسان همواره باید یک سری نکات خاص را مد نظرشان قرار دهند. امروز ما قصد داریم تا در مورد چیستی و کاربرد های هم افزایی در کسب و کار با شما صحبت کنیم. پس برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سینرژی و کاربرد هایش با ما همراه شوید.

    بررسی تعریف سینرژی

    بیایید کارمان را با بررسی تعریف سینرژی شروع کنیم.به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز از نظر لغوی، سینرژی در زبان فارسی به معنای هم افزایی است. زمانی که ما دو مجموعه، منبع یا برند مختلف را با یکدیگر ترکیب کنیم تا میزان سودمان را بالا ببرید، هم افزایی رخ داده است. مفهوم هم افزایی می تواند فعالیت های صورت گرفته در دو کسب و کار مختلف را تحت تاثیر خود قرار دهد. هم افزایی هم در روند مدیریت کسب و کار مطرح می شود و هم علوم رفتاری و انسانی را مورد بررسی قرار می دهد.

    به گفته دکتر میثم شکری ساز ما می توانیم تعریف سینرژی را از چندین جهت دیگر هم مورد بررسی قرار دهیم. زمانی که ما چندین منبع انسانی و عملکردی مختلف را با یکدیگر برای کسب بازدهی مطلوب ترکیب می کنیم، هم افزایی رخ داده است. ساختاری که در این حالت تشکیل شده است، اجزایی همچون حراست، واحد مالی، مدیریت نیروی انسانی و نیروی کار را در خود جای داده است. پس سینرژی لزوما برای ترکیب چندین شرکت مختلف مورد استفاده قرار نمی گیرد، این مبحث برای ایجاد یک ساختار واحد با استفاده از چندین منبع مختلف درون سازمانی هم تعریف می شود.

    هم افزایی در کسب و کار

    هم افزایی در کسب و کار چه مزایایی دارد؟

    حتما شما هم از خود می پرسید که به صورت دقیق، هم افزایی در کسب و کار چه مزایایی دارد؟ همانطور که گفته شد، این پروسه شامل ادغام چندین تیم یا گروه مختلف است. در نتیجه، می تواند میزان راندمان کاری مجموعه را تا حد قابل توجهی تحت تاثیر خود قرار دهد. خیلی از واحد های یک کسب و کار، به صورت مستقل عمل کرده و با اجزای اطراف خود ارتباط زیادی ندارند. این مسئله می تواند چالش های مدیریتی زیادی را برای مجموعه شما ایجاد نماید.

    از نگاه دکتر میثم شکری ساز سینرژی در کسب و کار می تواند کار تیمی را تقویت کند. خیلی از افراد فکر می کنند که با ادغام دو تیم، کارشان جدا بوده و فقط از نظر اسمی کنار یکدیگر هستند. این تفکر اشتباه است! چرا که هم افزایی به مدیران اجازه می دهد تا  اعضای دو تیم مختلف را به یکدیگر وابسته کنند. همین روند روی کیفیت خدمات یا محصولات تاثیر گذار است. پس، اگر شما هم به دنبال ایجاد تحول در مجموعه خود هستید، می توانید روش های هم افزایی را نیز به کار گیرید.

    تعریف سینرژی

    انواع سینرژی در کسب و کار کدام اند؟

    سینرژی در کسب و کار، می تواند انواع مختلفی داشته باشد. مسلما هر کدام از این مدل ها، یک سری اهداف خاص را نیز دنبال می نمایند. اولین دسته بندی سینرژی، به هم افزایی عملیاتی اشاره دارد. گاهی اوقات در شرکت یا کارخانه با یکدیگر ترکیب می شوند تا درآمدشان بالا رود. در چنین حالتی هم افزایی عملیاتی رخ داده است. در این روش مدیران باید حساسیت زیادی را روی مراحل هم افزایی و چالش های آن نشان دهند.

    دومین دسته بندی سینرژی در کسب و کار، به هم افزایی مالی اشاره دارد. به صورت کلی، این مدل از انواع روش های هم افزایی روی تقویت دو شرکت از نظر مالی تمرکز دارد. این روند پر مزیت بوده و به دو شرکت یا مجموعه اجازه می دهد تا سود های خود را ادغام نمایند. به خاطر داشته باشید که این روش ادغام، می تواند هم سرمایه اولیه را افزایش دهد و هم میزان سود را تا حد قابل توجهی بالا ببرد. به همین علت هم محبوبیت زیادی کسب کرده است.

    از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز هم افزایی بازاریابی، سومین دسته بندی است که شما می توانید آن را برای کسب و کار خود مورد استفاده قرار دهید. گاهی اوقات چندین شرکت مختلف برای افزایش میزان فروش خود از طریق بازاریابی، نسبت به هم افزایی اقدام می نمایند. این روش هم هزینه های تبلیغ را کاهش می دهد و هم میزان بازدهی را تا حد قابل توجهی تحت تاثیر خود قرار خواهد داد. این مسئله گاهی اوقات روی هزینه های تمام شده محصول یا خدمات هم تاثیر می گذارد.

    هدف از هم افزایی در کسب و کار چیست؟

    حتما شما هم از خود می پرسید که هدف شرکت ها از سینرژی در کسب و کار چیست؟ اصلا چرا یک مجموعه باید به این روند علاقه نشان دهد؟ پاسخ به این سوال را می توان از جهات مختلفی مورد بررسی قرار داد. زمانی که دو شرکت یا دو تیم با یکدیگر ترکیب شوند، هم عملکردشان تحت تاثیر قرار می گیرد و هم از نظر مالی حجم قابل توجهی از فشار های موجود روی مجموعه کاهش پیدا می کند. دو کسب و کار می توانند با یکدیگر ترکیب شوند تا فشار های مالی خود را کاهش دهند. همه چیز بستگی به شرایطی دارد که مجموعه در آن قرار گرفته است. مسلما در شرایط بد، کارشناسان باید روی های هم افزایی عمیق تری را مورد استفاده قرار دهند.

    مراحل استفاده از سینرژی

    برای پیاده سازی طرح های خاصی همچون سینرژی در کسب و کار، شما باید یک سری مراحل خاص را طی کنید. اولین مرحله به بررسی تفاوت ها اشاره دارد. نمی توان دو تیم که کاملا متفاوت هستند و عملیات های متنوعی را دنبال می کنند با یکدیگر ترکیب کرد. این مسئله نه تنها بازدهی را بالا نمی برد، بلکه روی آن اثرات منفی هم می گذارد. در مرحله بعد مدیران باید محدودیت ها را درک کنند. مسلما هیچ شرکتی منابع نا محدود در اختیار ندارد. این مسئله می تواند چالش های گسترده ای را برای مدیران کسب و کار ایجاد نماید. در نهایت، مدیران با تقویت روحیه ماجراجویی و کار تیمی در کارمندان خود، می توانند نسبت به هم افزایی و ترکیب دو واحد در یک مجموعه اقدام نمایند.

    مراحل هم افزایی کسب و کار

    سینرژی در کسب و کار خوب است یا بد؟

    در نهایت، بیایید به یک سوال مهم پاسخ دهیم: سینرژی در کسب و کار خوب است یا بد؟ پاسخ به این سوال را می توان از جهات مختلفی مورد بررسی قرار داد. مسلما این روند روی کسب و کار تاثیرات مثبتی می گذارد اما، این تاثیرات لزوما نشان دهنده خوب بوده سینرژی نیستند. هرچه این روند دقیق تر و اصولی تر دنبال شود، بازدهی نهایی اش هم بالا تر می رود. پس، برای کسب بازدهی مطلوب از این طریق، شما لزوما باید کمی وقت خود را صرف بررسی ویژگی های مختلف کسب و کار بکنید.

    کلام آخر

    همانطور که در این صفحه مشاهده کردید، مفهوم سینرژی در کسب و کار، اهمیت زیادی داشته و می تواند روند انجام فعالیت های مختلف را به صورت مستقیم تحت تاثیر خود قرار دهد. زمانی که ما هم افزایی را به کار می گیریم، شانس موفقیت مجموعه را چند برابر می کنیم. زمانی که ما چندین عامل مختلف را کنار یکدیگر قرار دهیم و آنها را به یک تیم تبدیل می کنیم، هم افزایی رخ داده است. این پروسه روی میزان بازدهی کسب و کار و سرعت انجام فعالیت های مختلف در آن تاثیر گذار خواهد بود.

    میثم شکری ساز کارآفرین موفق

    البته که امکان استفاده از مفاهیم خاصی همچون هم افزایی در کسب و کار، بدون دریافت مشاوره از طریق کارشناسان حرفه ای وجود ندارد! افرادی که در این زمینه فعال هستند، لزوما باید اطلاعات مورد نیاز خود را از طریق کارشناسان دریافت کنند. بررسی نحوه عملکرد کسب و کار هم در این زمینه اهمیت زیادی خواهد داشت. با آنالیز پروسه های اصلی یک کسب و کار، کارشناسان خیلی راحت تر می توانند نسبت به پیاده سازی طرح های خاصی همچون سینرژی اقدام نمایند. برای کسب بازدهی مطلوب از این روند، بهتر است کمی وقت خود را صرف استفاده از خدمات بهترین تیم های فعال در این زمینه بکنید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا