کارآفرینی از نگاه هوارد استیونسن و از زبان دکتر میثم شکری ساز
کارآفرینی از نگاه هوارد استیونسن تعریف خاصی دارد. افرادی که به دنیای کارآفرینی علاقه مند هستند، بر باور دکتر میثم شکری ساز همواره باید نظر افراد بزرگ و شناخته شده این حوزه را مورد بررسی قرار دهند. بررسی دیدگاه افراد شناخته شده و مطرحی همچون هوارد استیونسن، به مخاطبین اجازه می دهد تا خیلی راحت تر پروسه کارآفرینی را طی نمایند. به خاطر داشته باشید که هوارد استیونسن تنها شخصیت بزرگ دنیای کارآفرینی به حساب نمی آید! مسلما این چهره را می توان به عنوان یکی از شخصیت های تاثیر گذار در این حوزه معرفی نمود اما شخصیت های معروف دیگری هم هستند که توجه به دیدگاهشان، نتایج مطلوبی را به همراه دارد. امروز ما قصد داریم تا کارآفرینی از نگاه هوارد استیونسن را به صورت دقیق مورد بررسی قرار دهیم. پس برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کارآفرینی از دیدگاه بزرگان، در ادامه با ما همراه شوید.
کارآفرینی چیست؟
قبل از پرداخت به کارآفرینی از نگاه هوارد استیونسن، بیایید چیستی این مبحث را مورد بررسی قرار دهیم. تا امروز افراد زیادی از ما سوال پرسیده اند که به صورت دقیق کارآفرینی چیست و چه مزایایی دارد؟ کارآفرینی یکی از جذاب ترین حوزه های تجارت به حساب می آید که روی یک سازمان یا نهاد خاص، به صورت مستقیم تاثیر گذار است. عبارت کارآفرینی، انعطاف پذیری زیادی داشته و به مباحث مختلفی اطلاق می شود. دیدگاه ها و تعاریف گسترده ای در این زمینه وجود دارند و هر فرد تعلیم دیده، به نحوی خاص نسبت به تعریف کارآفرینی اقدام می نماید.
طبق صحبت های دکتر میثم شکری ساز به عقیده اشخاص بزرگ و مطرحی همچون هوارد استیونسن، کارآفرینی به پروسه ای گفته می شود که در طی آن ما پیگیر فرصت هایی هستیم که از منابع فعلی مان گسترده تر می باشند. زمانی که نام کارآفرینی به گوش می رسد، خیلی از ما به ایجاد شغل و ساخت کسب و کار های ساده روستایی فکر می کنیم. در واقعیت، تعریف کارآفرینی گسترده بوده و اجزای زیادی را نیز در خود جای داده است. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، بهتر است تعاریف اشخاص مطرحی همچون هوارد استیونسن را دنبال کنید.
ضرورت آشنایی با چیستی کارآفرینی از نگاه هوارد استیونسن
حال که مباحث مقدماتی را پشت سر گذاشتیم، بیایید به یک سوال مهم پاسخ دهیم: چرا آشنایی با کارآفرینی از نگاه هوارد استیونسن اهمیت زیادی دارد؟ پاسخ های زیادی را می توان به این پرسش داد. به صورت کلی، تعریفی که این استاد مطرح از حوزه کارآفرینی ایجاد کرده، می تواند روند انجام فعالیت های مختلف و سرمایه گذاری را به صورت مستقیم تحت تاثیر خود قرار دهد. بر اساس این تعریف، کارآفرینی یک رویکرد ویژه برای مدیریت سرمایه به حساب می آید. این رویکرد فقط یک قسمت ساده از چرخه های اولیه سازمان نیست! این روند می تواند اکوسیستم خاص خود را داشته باشد و میزان سود یک مجموعه را تحت تاثیر خود قرار دهد.
به گفته دکتر میثم شکری ساز جدا از این مسئله، آشنایی با تعریف کارآفرینی از نگاه هوارد استیونسن می تواند روند ایجاد شغل و گسترش کسب و کار برای افراد مختلف را تحت تاثیر خود قرار دهد. حتما می دانید که کارآفرینی مراحل زیادی دارد. هر کدام از این مراحل، به نوعی روی روند انجام فعالیت های مختلف تاثیر گذار هستند. بر اساس ویژگی های کارآفرینی از دیدگاه بزرگان، کارآفرینان باید خلاق باشند و همواره فرصت های جدید را شناسایی نمایند. فرقی ندارد که شما در یک سازمان مشغول به کار هستید یا اینکه به صورت انفرادی کار می کنید. در هر صورت آشنایی با تعریف کارآفرینی از نگاه هوارد استیونسن، مزایای زیادی را برایتان به همراه خواهد داشت.
بررسی کارآفرینی از نگاه هوارد استیونسن
همانطور که گفتیم، کارآفرینی از نگاه هوارد استیونسن عبارت است از پیگیری و ایجاد فرصت با استفاده از منابع خارج از دسترس. شاید این تعریف کمی پیچیده به نظر برسد. پس بیایید کمی دقیق تر و عمیق تر به آن نگاه کنیم.
از دید دکتر میثم شکری ساز اولین عبارت پر اهمیتی که در این تعریف به چشم می خورد، پیگیری است. پیگیری به معنای تمرکز فوق العاده می باشد. کارآفرینان همواره فرصت های مختلف را بررسی کرده و برای جذب منابع همه تلاش خود را به کار می گیرند.
دومین عبارت کلیدی که در این تعریف به چشم می خورد، فرصت است. فرصت، پیشنهادی به حساب می آید که می تواند منجر به نوآوری و ایجاد یک کالای جدید شود. کالا هایی که به فرصت های نوین مربوط هستند، یک سری ویژگی های خاص را در خود جای داده اند. آنها یا باید نسبت به ایجاد تحول در محصولات یا ساختار های فعلی اقدام نمایند یا کالا های جدیدی را روانه بازار کنند. به عنوان مثال، ایجاد گوشی های هوشمند یک فرصت فوق العاده بود که در اختیار مهندسین شرکت اپل قرار گرفت و آنها هم به بهترین شکل ممکن آن را پیاده سازی کردند.
منابع خارج از دسترس، سومین عبارتی است که در تعریف کارآفرینی از نگاه هوارد استیونسن به چشم می خورد. این عبارت به محدودیت های انسان اشاره دارد. خیلی از کارآفرینان در حال ایجاد تحول در دنیای تکنولوژی بوده و سرعت پیشرفت پروژه را نمی توانند کنترل کند. این مسئله، برای آنها محدودیت ایجاد می کند. آنها باید نیروی انسانی و سرمایه زیادی را صرف رسیدن به اهداف خود بکنند.
مهم ترین تفاوت کارآفرینی عادی و کارآفرینی سازمانی چیست؟
با مشاهده مطالب مذکور، حتما برای شما هم سوال پیش می آید که به صورت دقیق کارآفرینی از دیدگاه بزرگان چه انواعی دارد؟ اصلا مهم ترین تفاوت میان این دسته بندی ها چیست؟ کارآفرینی از دیدگاه بزرگان تعریف خاصی دارد. در این تعریف، کارآفرین به شخصی گفته می شود که یک ایده نوآورانه در ذهن داشته و بر همان اساس نسبت به راه اندازی یک کسب و کار اقدام می نماید.طبق نظر دکتر میثم شکری ساز کارآفرینی سازمانی به پروسه ای مهم اطلاق می شود که در طی آن، کارمندان یا کارشناسان یک سازمان، در آن تحول ایجاد می کنند.
کارآفرینی از دیدگاه بزرگان به منابع متنوعی نیاز دارد. کارآفرینان شخصی که بدون حمایت سازمان در این زمینه فعالیت می کنند، به سرمایه و نیروی انسانی زیادی نیاز خواهند داشت. این در حالی است که کارآفرینان سازمانی منابع خود را از سمت شرکت دریافت کرده و خدماتشان را ارائه می کنند. این مسئله باعث شده تا ریسک پذیری کارآفرینان سازمانی چند برابر افراد عادی باشد. آنها در حال کار روی سرمایه شرکت یا مجموعه بوده و سرمایه خود را به خطر نمی اندازند. در نهایت، کارآفرینان سازمانی یک بخش پر اهمیت و کلیدی از فرآیند های موجود هستند در حالی که کارآفرینان عادی به صورت مستقل عمل می کنند.
توصیه های مهم کارآفرینی از دیدگاه بزرگان
اگر بخواهیم روند کارآفرینی از دیدگاه بزرگانی همچون هوارد استیونسن را به صورت دقیق مورد بررسی قرار دهیم، با یک نکته پر اهمیت مواجه می شویم: ریسک پذیری و شکستن محدودیت ها! خیلی از محدودیت ها فقط در ذهن انسان بوده و هیچ تاثیری روی فعالیت های اصلی اش ندارند. همین موارد هم باعث شکست کارآفرینان تازه وارد می شوند. برای موفقیت در این زمینه، شما همواره باید به دنبال شکستن و رد شدن از محدودیت ها باشید. عدم توجه به این مسئله، نه تنها مشکلات جدی را برایتان ایجاد می کند بلکه می تواند روند کارآفرینی را نیز با اختلال مواجه سازد.
کلام آخر
امروز ما سعی کردیم تا کارآفرینی از نگاه هوارد استیونسن را به صورت دقیق مورد بررسی قرار دهیم. همانطور که گفته شد، هوارد استیونسن یکی از استاد های مطرح و شناخته شده دانشگاه هاروارد به حساب می آید که تاثیرات چشم گیری روی دنیای کارآفرینی داشته است! به عقیده این استاد بزرگ، برای موفقیت در دنیای کارآفرینی افراد همواره باید به دنبال فرصت های بزرگ باشند و به محض یافتن یک فرصت خوب، آن را شکار کنند. جدا از این مسئله، معرفی محصولات نوآورانه و جدید، می تواند روند کارآفرینی را متحول سازد.
کارآفرینی از نگاه هوارد استیونسن چندین مرحله مختلف دارد. افراد بر اساس منابعی که در اختیار دارند، این مراحل را با استفاده از شیوه های متنوعی دنبال می نمایند. برای کارآفرینی، در ابتدا شما باید به منابعی که در اختیار دارید نگاه کنید و سپس مشغول به کار شوید. عدم توجه به این مسئله، می تواند مشکلات و چالش های گسترده ای را برای پروسه کارآفرینی ایجاد نماید. جدا از این مسئله، کارآفرینی می تواند زیر شاخه ها و دسته بندی های متنوعی هم داشته باشد. اگر شما در این زمینه تخصص یا تجربه ندارید، بهتر است خدمات تیم های مشاوره ای فعال در این زمینه را به کار گیرید. با استفاده از خدمات مشاورین با سابقه و تعلیم دیده، شما می توانید بازدهی مطلوبی را نیز کسب نمایید.