کارآفرینی

اطلاعاتی درباره شتاب دهنده استارتاپ از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز

  • از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز شتاب دهنده استارتاپ یکی از مهمترین پارامترها برای رشد کسب و کارهای نوپاست که به آن‌ها کمک می‌کند تا رشد سریع‌تری را تجربه کنند. در این مقاله در خصوص شتاب دهنده‌ها، مزایا و شیوه کار آن‌ها صحبت خواهیم کرد.

    میثم شکری ساز کارآفرین موفق

    شتاب دهنده استارتاپ چیست؟

     

    به گفته دکتر میثم شکری ساز اگر بخواهیم تعریف ساده و دقیقی از شتاب دهنده‌ها داشته باشیم، باید بگوییم که شتاب دهنده استارتاپ (Startup accelerator)، شرکت‌ها یا سازمان‌هایی هستند که با ارائه آموزش‌ها و برنامه‌هایی خاص، به استارتاپ‌ها کمک می‌کنند تا رشد و توسعه خود را سرعت ببخشند. این برنامه‌ها شامل مراحل آموزش، راهنمایی و پشتیبانی فنی، ارتباط با صنعت و سرمایه گذاران و ارائه فضای کاری می‌باشد.
    شتاب دهنده کسب و کار

     

    مهمترین وظایف شتاب دهنده استارتاپ

     

    همانطور که ذکر شد، شتاب دهنده‌ها یک عامل مهم در رشد کسب و کارهای نوپا به حساب می‌آیند. مهمترین وظایف یک شتاب دهنده استارتاپ عبارتند از:

     

    آموزش و راهنمایی

     

    طبق نظر دکتر میثم شکری ساز شتاب دهنده کسب و کار باید به صاحبان استارتاپ‌ها، منابع و دوره‌های آموزشی ارائه کند تا شرایط را برای رشد آن‌ها در حوزه‌هایی مانند برنامه ریزی، مدیریت، بازاریابی، توسعه فناوری و … فراهم سازد. به علاوه سازمانی که این وظیفه را بر عهده دارد، باید به استارتاپ‌ها راهنمایی‌های درست ارائه کند تا بتوانند به درستی از منابع و ابزارهای مختلف استفاده نموده و به بهترین شکل ممکن از آن‌ها بهره ببرند.

     

    ارتباط با صنعت و سرمایه گذاران

     

    شتاب دهنده کسب و کار باید استارتاپ‌ها را به صنایع و بازار مربوط به حوزه کاری آن‌ها متصل کند. این وظیفه شامل ارائه فرصت‌های شبکه‌ سازی با سایر استارتاپ‌ها، کارفرمایان، سرمایه گذاران و مشتریان است. همچنین، شتاب دهنده باید استارتاپ‌ها را راهنمایی کند تا بتوانند به درستی با صنایع و سرمایه گذاران ارتباط برقرار کرده و از این ارتباطات بهره ‌برداری کنند.

     

    افزایش سرعت پیشرفت کسب و کارهای استارتاپی

     

    به گفته دکتر میثم شکری ساز افزایش سرعت پیشرفت کسب و کارهای استارتاپی یکی از وظایف اصلی شتاب دهنده استارتاپ است. شتاب دهنده می‌تواند به استارتاپ‌ها کمک کند تا بهترین راهکارها و استراتژی‌ها را برای رشد و توسعه کسب و کار خود پیدا کنند. این مورد شامل ارائه مشاوره‌های استراتژیک، تحلیل بازار، تجزیه و تحلیل داده‌ها و بهبود فرآیندهای عملیاتی است.

    علاوه بر این، شتاب دهنده می‌تواند به استارتاپ‌ها در جذب سرمایه گذاران کمک کند تا بتوانند منابع مالی لازم را برای رشد و توسعه کسب و کار خود جذب نمایند. همکاری با سرمایه گذاران، توسعه طرح سرمایه گذاری و ارائه مطالبات و پیشنهادات به سرمایه گذاران از جمله‌ی وظایف شتاب دهنده‌ها به منظور افزایش سرعت پیشرفت کسب و کارهای استارتاپی است.

     

    پشتیبانی فنی

     

    شتاب دهنده کسب و کار باید به استارتاپ‌ها پشتیبانی فنی ارائه کند تا بتوانند به درستی از فناوری‌ها و ابزارهای مختلف استفاده کنند. دکتر میثم شکری ساز اعتقاد دارد که پشتیبانی فنی شامل راهنمایی در مورد توسعه نرم‌افزار، طراحی وب، تجزیه و تحلیل داده و دیگر مسائل فنی است. همچنین، شتاب دهنده باید استارتاپ‌ها را حمایت کنند تا بتوانند به درستی با چالش‌های فنی روبرو شده و آن‌ها را حل نمایند.

     

    فضای کاری

     

    اکثر استارتاپ‌‌ها به منظور رشد نیازمند یک فضای کاری مناسب هستند تا بتوانند با جذب کارمندان جدید فعالیت خود را رشد دهند. یکی دیگر از وظایف شتاب دهنده کسب و کار، ایجاد فضای کاری مناسب به منظور رشد کسب و کار است. این فضا معمولاً شامل امکانات مشترک مانند دفاتر، اتاق‌های جلسات، آزمایشگاه‌ها و تجهیزات فنی می‌باشد. علاوه بر این، شتاب دهنده باید فضای مناسبی را برای شبکه‌ سازی و تعامل با سایر استارتاپ‌ها فراهم سازد.

     

    پشتیبانی مالی

     

    پشتیبانی مالی یکی از اصلی‌ترین وظایف شتاب دهنده استارتاپ است. شتاب دهنده می‌تواند به استارتاپ‌ها در جذب سرمایه گذاران کمک کند تا بتوانند منابع مالی لازم را برای رشد و توسعه کسب و کار خود جذب نمایند. بدین منظور، شتاب دهنده‌ها معمولاً با سرمایه گذاران مختلف همکاری کرده و به استارتاپ‌ها کمک می‌کنند تا طرح سرمایه گذاری خود را توسعه داده و به سرمایه گذاران مرتبط معرفی کنند. پشتیبانی مالی شامل ارائه مطالبات و پیشنهادات به سرمایه گذاران، توسعه طرح سرمایه گذاری و همکاری در جذب سرمایه گذاران است.

    علاوه بر این، سازمان‌های شتاب دهنده ممکن است خود به عنوان یک سرمایه گذار عمل کرده و در برخی موارد به صورت مستقیم یا از طریق صندوق سرمایه گذاری شرکت در استارتاپ سرمایه گذاری کنند. همچنین، شتاب دهنده می‌تواند به استارتاپ‌ها در جذب سایر منابع مالی، مانند وام‌ها و یا برنامه‌های حمایتی دولتی نیز کمک کند. در کل با استفاده از این کمک‌ها، شتاب دهنده به استارتاپ‌ها کمک می‌کند تا به منابع مالی لازم برای توسعه کسب و کار خود دسترسی پیدا کرده و به سرعت پیشرفت کنند.

    شتاب دهنده های ایران

     

    شیوه همکاری با سازمان‌های شتاب دهنده کسب و کار به چه شکل است؟

     

    اصولا فرایند همکاری با شتاب دهنده‌ها شامل چند مرحله کلی است. اولین مرحله از این فرایند، انتخاب و جذب استارتاپ‌هاست. در این مرحله، شتاب دهنده‌ها ابتدا استارتاپ‌هایی را که با معیارهای خاصی مطابقت دارند، انتخاب می‌کنند. این معیارها ممکن است شامل صنعت، تکنولوژی، تیم مدیریت و قابلیت رشد باشد. سپس شتاب دهنده‌ها، استارتاپ‌های انتخاب شده را به صورت دقیق بررسی می‌کنند تا شرایط را برای همکاری با آن‌ها بسنجند.

    پس از انتخاب ایده‌ها و استارتاپ‌های مناسب، شتاب دهنده استارتاپ با آن‌ها همکاری می‌کند تا برنامه ریزی و فرایند توسعه کسب و کار خود را بهبود بخشنند. در این مرحله مدل کسب و کار و استراتژی بازاریابی استارتاپ بررسی شده و شرایط برای توسعه کسب و کار فراهم می‌شود.

    پس از آن شتاب دهنده تمام تلاشش را به کار می‌برد تا کسب و کار مورد نظر را توسعه دهد. بدین منظور شتاب دهنده سعی می‌کند تا سرمایه گذاران مرتبط را قانع کند تا این طرح قابلیت سرمایه گذاری دارد. از طرفی شتاب دهنده ممکن است خود به عنوان سرمایه گذار عمل کند.

    پس از آن که سرمایه به کسب و کار تزریق شد، به استارتاپ زمان داده می‌شود تا به اندازه کافی رشد کند. در این مرحله، شتاب دهنده باید به استارتاپ‌ها در زمینه راهبرد، بازاریابی، رشد و فروش مشاوره بدهد. پس از آن و برای بار دوم استارتاپ مورد بررسی قرار می‌گیرد. در صورتی که نتایج این بررسی حاکی از رشد و موفقیت احتمالی کسب و کار باشد، به آن سرمایه بیشتری تزریق می‌شود تا در ابعاد وسیع‌تر به کار خود ادامه دهد.

    میثم شکری ساز در دفتر کار خود

    پس از سرمایه گذاری و رشد استارتاپ در ابعاد بزرگ، تقریبا وظیفه‌ی شتاب دهنده به بهترین شکل ممکن به سرانجام رسیده است. در نتیجه، عموما در این مرحله، شتاب دهنده‌ها سهم خود را از استارتاپ به فروش رسانده و بر روی ایده‌ها و استارتاپ‌های جدید سرمایه گذاری می‌کنند.

    این مطلب ادامه دارد…

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا