مزایا و معایب رشته mba از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز
مزایا و معایب رشته mba چگونه به رشد کسب و کارها کمک می کند؟ mba مخفف چیست و اهداف این رشته کدامند؟ این روزها در سطح جهانی کسب و کارها با رشد چشمگیری همراه هستند. از این رو نیاز به مدیران استراتژیک بیش از پیش دیده می شود. یکی از رشته هایی که اخیرا مورد توجه بیشتر دانشجویان قرار گرفته شده است رشته مدیریت کسب و کار یا همان mba است. این رشته حدود دو دهه است که تدریس آن در ایران شروع شده است. فارغ التحصیلان آن در داخل و خارج کشور می توانند در پست های مدیریتی مختلفی شروع به کار کنند.
از دید دکتر میثم شکری ساز گرایش روزافزون به این رشته تحصیلی دلیلی بر آن است که هر دانشجویی بدون شناخت وارد این رشته شود. بررسی مزایا و معایب رشته mba و مطابقت آن با نیازهای افراد کمک می کند تا دانشجویان با دیدی بازتر وارد این رشته شوند. مطالعه این مقاله می تواند شما را در مسیر انتخاب این رشته یاری کند.
معرفی رشته mba در نگاهی اجمالی
قبل از پرداختن به مزایا و معایب رشته mba بهتر است یک شناخت اجمالی در مورد این رشته داشته باشید. رشته mba یا مدیریت کسب و کار یک رشته یا دوره آموزشی در زمینه تجارت و صنعت است که در آن به مباحثی از قبیل:
- حسابداری
- امور مالی
- جذب منابع انسانی
- بازاریابی و فروش
- مدیریت عملیات
- و … پرداخته می شود.
طبق صحبت های دکتر میثم شکری ساز این رشته در مقاطع مختلف تدریس می شود. هدف آن پرورش مدیران متخصصی است که بتوانند در زمینه های مدیریتی توانمند باشند. همچنین تمام آموزش های لازم در خصوص رهبری، اداره و هدایت سازمان، اصول کارآفرینی و … را ببینند. سپس آنها را در حوزه کاری خود اجرا کنند.
مزایا و معایب در رشته mba
به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز مزایا و معایب رشته mba در این است که فرد می توان متناسب با نیاز و سلیقه خود در یکی از گرایش های این رشته از قبیل:
- بازاریابی و فروش یا (Marketing)
- مدیریت مالی یا (Finance)
- مدیریت تولید
- سیستمهای تولید و پروژه یا (Operation)
- منابع انسانی یا (Human Resources) تحصیل کند.
بر باور دکتر میثم شکری ساز هدف از تحصیل در این رشته برای هر فردی متفاوت است. مثلا برخی از افراد مدیر سازمان های بزرگ هستند و با تحصیل در این رشته می خواهند با افق های جدید در مدیریت روبرو شوند. سپس فعالیت های کسب و کار خود را با تکنیک های جدید مدیریت کنند.
مزایای تحصیل در رشته مدیریت کسب و کار
مزایا و معایب رشته mba دید بهتری از این رشته و انتخاب آن به شما ارائه می دهد. مزایای رشته مدیریت کسب و کار به شرح زیر است:
کسب مهارت های مدیریتی/مزایا و معایب رشته mba
تحصیل در رشته mba برای کسب مهارت های مدیریتی و تقویت مهارت ها بسیار کارساز است. در واقع یکی از مزایای رشته مدیریت کسب و کار کسب مهارت های مدیریتی از قبیل:
- برنامه ریزی
- رهبری
- حل مسئله
- تفکر انتقادی و تحلیلی
- تصمیم گیری
- مدیریت زمان
- ایجاد نظم و انضباط
- خلاقیت و … می باشد.
ارتقای جایگاه شغلی و سطح درآمد
از دیگر مزایای رشته مدیریت کسب و کار ارتقای جایگاه شغلی است. بیشتر افرادی که در رشته mba تحصیل می کنند افرادی هستند که دارای شغل و مقام مدیریتی هستند. تنها برای ارتقای مدیریت و ترفیع شغلی ادامه تحصیل می دهند. در واقع با تحصیل در این رشته، بینش مدیریتی بهتری به دست می آورید و می توانید در جایگاه های شغلی بالاتر کسب درآمد کنید. فارغ التحصیلان این رشته در ایران و جهان از حقوق بالاتری برخوردارند.
دسترسی به فرصتهای شغلی با تحصیل در رشته mba
از نگاه دکتر میثم شکری ساز مشکل بیکاری که امروزه در ایران و سایر کشورها به یک معضل بزرگ تبدیل شده در واقع بیشتر به دلیل نبود نیروی متخصص در مقاطع شغلی مختلف است. در واقع یکی از مزایای رشته مدیریت کسب و کار پیدا کردن فرصت های شغلی مختلف است. دانش و مهارتی که با تحصیل در این رشته کسب می شود امکان به دست آوردن جایگاه شغلی مناسب را برای فرد کسب می کند.
ایجاد شبکه ارتباطی قوی با تحصیل در رشته mba
افرادی که در رشته mba تحصیل می کنند و یا جزء اساتید هستند همگی در بازار کار، حوزه کارآفرینی و یا مشاغل مرتبط دیگر مشغول به فعالیت هستند. در نتیجه در یک شبکه ارتباطی گسترده قرار می گیرید. افرادی که در این رشته تحصیل می کنند افرادی هستند که دارای سوابق مختلف با مشاغل مختلف می باشند برخی هم مدیریان ارشد سازمان های کوچک و بزرگ هستند در نتیجه تمام افراد متخصص دور هم جمع می شوند و این فرصت برای دانشجو پیش می آید تا از تجربه این افراد کمک بگیرد و فرصت های شغلی خود را افزایش دهد.
آمادگی برای رقابت در بازار کار/ مزایا و معایب رشته mba
رشته mba تمام آنچه که شما برای رقابت و پیش گرفتن از رقبا نیاز داشته باشید به شما آموزش می دهد. با یادگیری مدیریت ریسک می توانید از پتانسیل های موجود بهره ببرید و در جهت افزایش سود گام بردارید.
آموزش ایدهپردازی و امکان توسعه ایدههای کسب و کار: تحصیل در این رشته و تعامل زیاد با اساتید و دانشجویان باعث افزایش قدرت تحلیل و نکته سنجی شما می شود. در نتیجه شما با دیدی بازتر از ایده های جدید در کسب و کار استقبال می کنید.
کسب مهارتهای جدید و توسعه فردی
دروس رشته مدیریت کسب و کار باعث گسترش مهارت های مختلفی از قبیل برنامه ریزی، برقراری روابط اجتماعی، اعتماد به نفس، مدیریت مسائل مالی، مذاکره، روحیه کنجکاوی و تحقیق و خلاقیت می شود. کسب این مهارت ها در زندگی شخصی و کاری بسیار کاربردی هستند.
معایب ادامه تحصیل در رشته مدیریت کسب و کار
مزایا و معایب رشته mba اطلاعات مفید و جامعی را پیش روی متقاضیان این رشته قرار می دهد. علی رغم مزایایی که برای رشته مدیریت کسب و کار بر شمردیم این رشته دارای معایبی هم هست که در زیر به آن ها اشاره می کنیم تا شما خودتان را برای تسلط بر این معایب آماده کنید.
دوره تحصیلی نسبتاً سنگین
تحصیل در رشته مدیریت کسب و کار یک پروسه طولانی است. چون به تحقیق عملی، مطالعه و انجام پروژه های سنگین نیاز دارد. اگر بخواهید دانش و مهارت بالایی در این رشته کسب کنید باید پشتکار زیادی داشته باشید. بیشتر دروس این رشته در مقاطع مختلف عملی و پروژه محور هستند. پس اگر پشتکار انجام این گونه فعالیت ها را ندارید بهتر است وارد این رشته نشوید.
این مطلب ادامه دارد…